Styrketrening bygger – på samme måte som all trening – på prinsippet om å «overbelaste» kroppen, slik at den brytes ned litt hver gang du trener. I timene etter trening vil kroppen så forberede seg på at den kan bli utsatt for den samme behandlingen igjen. Treningseffekten består i at kroppen er så god til å kompensere for overbelastning at den superkompenserer – gjør seg enda sterkere enn den var fra før.
For å få progresjon i treningen, bør man over tid forsøke å løfte tyngre vekter, og også forandre på øvelsene i treningsprogrammet slik at musklene blir utfordret på nye måter.
Varm alltid opp ordentlig før styrketrening, slik at du ikke risikerer fibersprengninger og senebetennelser. Og ikke juks med øvelsene for å løfte en tyngre vekt enn du egentlig klarer. Det er også viktig at du setter deg inn i hvordan apparat og vekter brukes. Gale løft kan gi alvorlige skader i f.eks. rygg og knær.
Der hvor kroppen for alvor kan ta skade av styrketrening, er hvis du trener før kroppen har bygd seg opp etter den forrige treningsomgangen. I tillegg til å føle deg trett og uopplagt, risikerer du å få en overbelastningsskade. Er du i dårlig form, er restitusjonsperioden nemlig lengre enn hvis du er i god form.
901 51 922 / 975 45 048